Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

1-2-tje

18 oktober 2012

Eerst dacht ik dat uitblinker Lens zich in de tweede helft liet vallen, maar aan het misbaar van Louis van Gaal te zien werd hij wel degelijk geraakt door de Roemeense back.

Ik moest ineens aan Twan Huys in College Tour denken. Aan het begin van de uitzending gaat het over al die aanvragen voorinterviews met Willem Holleeder. Je ziet Huys even loeren naar het papier dat Holleeder in handen heeft. Holleeder laat de naam John van den Heuvel van De Telegraaf vallen. Moord en brand schreeuwen dat Willem Holleeder een vooraanstaand podium bij de publieke omroep krijgt, maar er zelf alles aan hebben gedaan om hem binnen te trekken. En voor we het weten vraagt Holleeder aan Huys om deze mail van misdaadverslaggever John van den Heuvel voor te lezen. Amper heeft de presentator een blik geworpen op het papier of je hoort Huys zeggen dat het een flink epistel is. Alsof hij nog even twijfelt die mail hier met al die wachtende kinderen in de zaal voor te lezen. Dan haalt hij de leesbril tevoorschijn, scrolt met de ogen over de tekst, maakt de indruk of hij deze mail voor het eerst ziet. Dan begint hij voor te lezen en rekent collega Van den Heuvel af op een manier alsof Huys zelf al jaren in het criminele circuit zit.
Pas na dit toneelstukje, na dit schitterende 1-2-tje met Holleeder, kan de echt uitzending beginnen. ‘Zijn er vragen?’
Lens en Van Gaal acteerden niet. Huys wel. Maar niet overtuigend. Daar moet deze Limburger echt nog een beetje aan werken.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Hugo Borst

Lees alle blogs van Hugo Borst >

Hugo Borst