Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Beumer

13 mei 2011

Mijn nieuwe leven als acteur begon veelbelovend. Ik speelde een patjepeeër in een restaurant waar louter kleine mensen (je moet nooit lilliputter, dwerg of oempaloempa zeggen!) in de bediening werken. Ik had een verdomd goeie dialoog die jammer genoeg wordt onderbroken door de ober die zich met een voertuig door het restaurant beweegt – logisch, want lilliputters, vraag maar aan Randy Newman, hebben tiny little legs.

Een heuse filmrol, het is een begin van een nieuw leven, dacht ik. Maar de bal is nooit ver weg, dat kleeft mij kennelijk aan. In mijn tweede rol (een kinderserie van de AVRO die Koen Kampioen heet) ben ik Beumer, een naam die mij past als een zwarte regenjas van Prada. Ik ben voetbalscout. Even heb ik getwijfeld over die rol, wéér voetbal, maar ‘t schoorsteentje moet roken.
Opgewekt reed ik naar het stadion van De Graafschap en liep daar Rydell Poepon tegen het lijf. Ook Sparta is nooit ver weg bij mij.
De godganse dag had ik op de Vijverberg talentvolle, nieuwsgierige kinderen om mij heen. Omdat ik steeds hun leeftijd goed raadde, en die van hun ouders ging ik voor helderziende door. Eentje vroeg wie er zondag landskampioen wordt. Ik dacht na.
Een jongetje keek me indringend aan en vroeg of ik verslaafd was aan alcohol? ‘Drugs dan?’ Er stonden een heleboel jongens en meisjes om me heen. Ik zei op zeker moment dat ze later gerust hasj kunnen gaan roken. ‘Hoe oud moet ik dan zijn?’, vroeg er een. Ik wou 16 zeggen maar toen ik zag dat er een moeder meeluisterde zei ik 18 en ik zei ook een beetje laf dat het bij één jointje moet blijven en dat ie al helemaal niet aan hard drugs moet beginnen.
Toen zei ik dat FC Twente landskampioen wordt zondag. Eén jongetje zei dat ie gescout was door FC Twente. Toen hij later een omhaal maakte begreep ik waarom. Zo hé. Net Klaus Fischer. In het voorjaar van 2012 kan iedereen het zien. Misschien dat Ajax dan kampioen wordt.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Hugo Borst

Lees alle blogs van Hugo Borst >

Hugo Borst