Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Edgar Davids

5 december 2013

Kom, dacht ik, ik ga weer eens op tv. Het was een voetbalquiz. John de Wolf en ik hielpen teamcaptain Johnny de Mol. We speelden tegen Viggo Waas, John van ’t Schip en Leo Driessen.

Vrij in het begin kwam er een langbenig meisje een voetbaltas brengen aan presentator Jack Spijkerman. De attributen in de tas moesten ons vertellen om welke voetballer het ging. Jack maakte een praatje met het langbenige ding. De tas stond op een kier. Ik heb goede ogen. Van een meter of vier zag ik een pot Hak, Jack Spijkerman zou het weldra uit de tas pakken en omhoog houden. Dat moment wachtte ik niet af. Ik drukte op de rode knop en antwoordde nog voordat Spijkerman iets gezegd of gepakt had: ‘Ronald Koeman.’

Spijkerman dacht even na en zei toen aarzelend: ‘Dat is goed!’

Ik legde uit dat de rits van de tas openstond en dat ik goede ogen had. De show werd stilgelegd. De regisseur was boos. Overleg. Dat duurde lang. Na tien minuten zei Spijkerman dat hij de vraag ging goed rekenen.

‘Absoluut niet,’ zei de regisseur.

Ik had mijn zakken nu al weer vol van tv en wilde weglopen. ‘Laat gaan joh,’ zei Johnny de Mol. ‘Ze begrijpen niet wat goede televisie is,’ zei Spijkerman.

Na 20 minuten kwam hetzelfde meisje met dezelfde tas met andere attributen. Spijkerman haalde er een boksbeugel uit. John van ’t Schip gaf toen het goede antwoord.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Hugo Borst

Lees alle blogs van Hugo Borst >

Hugo Borst