Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Fenomeen

15 februari 2012

Dat moet verdomd lekker zijn hoor, om te zeggen: als Van Gaal komt, kom ik niet. Zo ken ik Mark van Bommel weer. Hij is niet alleen een indrukwekkende stiekemerd, een meesterlijke intrigant, maar heel af en toe durft hij ook openlijk aartsgemeen te zijn.

Ik weet nog hoe trots ik op hem was toen hij in 2004 live op tv Johan Cruijff in heldere taal van kritiek durfde te voorzien. Vanaf dat moment heeft JC trouwens geëist dat hij alleen nog maar met een presentator de analyses zou doen.
Mark had uit zijn tijd bij Bayern München dus een rekeningetje open staan met Van Gaal. Die is nu publiekelijk vereffend. Het zou me niet verbazen als straks én Van Gaal én Van Bommel niet naar Eindhoven komen, want ook aan het PSV-publiek heeft Mark van Bommel lak, zoals het een klassieke slechterik natuurlijk betaamt. Mark van Bommel had natuurlijk dít jaar al bij PSV moeten spelen. Maar hij had nog niet genoeg verdiend in de afgelopen 18 jaar, er moest nog wat bij.
Wat ook kan gebeuren: de middenvelder gaat volgend seizoen wel degelijk bij PSV spelen maar blijkt op, uitgerangeerd. Waar ik dan bij voorbaat van geniet is wie hij de schuld in de schoenen gaat schuiven. Mark van Bommel zal niet nalaten alle belangrijke mediavertegenwoordigers daarover op tijd te informeren – off the record natuurlijk, want naast eerlijkheid (van Gaal eruit of ik) staat heimelijk kwaadspreken hoog in zijn vaandel, en dat maakt hem een fenomeen.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , , ,

Nog meer blogs van Hugo Borst

Lees alle blogs van Hugo Borst >

Hugo Borst