Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Heroïsch of zielig?

14 maart 2011

De bal van Jalink kwam over dertig meter strak over de grond mijn kant op en ik voelde me ineens niet zo lekker. Michael – de zoon van Faas – Wilkes ging blind diep.

Ik, tussenstation, was na zeven minuten benefietwedstrijd doodop. Vijf keer was ik achter Wout Holverda aan gerend, de laatste keer vergeefs.
In de rust van Sparta-Go Ahead een wedstrijdje spelen voor het goede doel lijkt vrijblijvender dan het is. 8000 man hadden op mijn stuk grond Henkie Dijkhuizen nog op hun netvlies. Hij is 18 jaar, rap, licht en wendbaar, vier dingen die je van mij niet kunt zeggen.
De bal was bijna bij mij en ik snakte naar adem. Stel dat ik nu hier zou neerstorten? Sterven op je 48ste op Het Kasteel. Was dat een heroïsche dood of juist een heel zielige?
Ik zou zeggen: lees verder.
Ik stond namelijk helemaal vrij. Zodra ik ‘m heb aangenomen, wist ik, krijgt Wilkes de bal.
Toen kwam de bal dus op een hobbeltje en ging over mijn voet.
Gelach op de tribunes.
Het duurde lang voordat iemand de bal ingooide. Een supporter schreeuwde mijn naam en zei iets onverstaanbaars. Weer gelach.
We hadden nog drie reserves maar Van Hanegem besloot mij niet te wisselen. Ik moest nog twee keer achter Holverda aan, het bleef 1-0 en het was nog geen tijd om naar mijn vader toe te gaan.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Hugo Borst

Lees alle blogs van Hugo Borst >

Hugo Borst