Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Huilen

14 mei 2012

Sparta is veroordeeld tot nog een seizoen in de Jupiler League maar ik moest niet huilen, het leven is nu eenmaal wreed.

Wie wel moest huilen was Mark van Bommel. Hij huilde omdat hij besloten had terug te keren op het oude nest. Gelukkig, clubliefde bestaat nog – dát denk je dan.
Maar Mark van Bommel huilde helemaal niet omdat hij weer naar PSV gaat. Hij huilde omdat hij weg moet bij AC Milan. Hij móet daar weg ja. Van zijn vrouw. Zijn vrouw wil terug naar Nederland. En nu kan Mark van Bommel niet meer voetballen voor AC Milan, de club die hij als één grote familie beschouwt, zo oordeelde hij na twee jaartjes rosso-nero.
Let op. Die speelt volgend seizoen met de pest in zijn lijf in Eindhoven. Hij had bij het grote AC Milan kunnen voetballen. Dat denkt hij straks elke week. Als het volgend seizoen even tegenzit tegen Ajax deelt hij een doodschop uit. Ik voorspel rode kaarten. Zelfbeheersing is nooit zijn sterkte punt geweest.
Het mijne ook niet. Na het laatste fluitsignaal van Sparta-Willem II trapte ik in de loge keihard tegen een stoel, schreeuwde kut! en godgloeiende… en iets met tyfus, maar huilen deed ik niet. Flikker op zeg.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , , ,

Nog meer blogs van Hugo Borst

Lees alle blogs van Hugo Borst >

Hugo Borst