Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Kukident

18 november 2011

Louis van Gaal heeft over mij eens de loftrompet gestoken. Het was op een golfbaan. Ik had nog nooit zo’n stick in mijn handen gehad en mocht als caddy van onze wederzijdse vriend Bonnie even oefenen. Bij mijn vierde slag hoorde ik een prachtig geluid.

De bal zoefde weg en werd nagekeken door Louis van Gaal naast me. Hij begeleidde de door mij voortgedreven bal met het enthousiasmerende commentaar van wijlen Theo Koomen. Dat sympathieke moment neemt niemand mij meer af.Wat ik me er verder van herinner is dat hij zó uitbundig lachte dat ik bang was dat hij zijn valse gebit zou verliezen. Wat niet gebeurde. Hij jubelde dat ik een natuurtalent was. Ik meende zijn gebit te zien klapperen en weer dacht ik: kijk nou alsjeblieft uit, Louis.
Hij is zijn gebit in het Feyenoord Stadion namelijk eens verloren. Bij een aanwijzing aan Reiziger viel het pardoes in het gras. Vlug stopte hij het terug in zijn mond. Er wordt gefluisterd dat er beeld van bestaat.
Nog zo’n moment. Het was in Portugal. Ik vertelde Louis van Gaal aan tafel dat je twee soorten lullen hebt. Hij keek mij argwanend aan. Toen ik hem het verschil uitlegde tussen bloedlullen en vleeslullen schaterde hij het uit. Zijn gebit bleef gelukkig zitten. Kwestie van Kukident, denk ik. Of bestaat dat spul niet meer? Ik denk trouwens dat Louis een bloedlul heeft, waarom weet ik ook niet.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Hugo Borst

Lees alle blogs van Hugo Borst >

Hugo Borst