Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Mijn idool Nol

27 januari 2015

Het dak van de eretribune leunde op stalen zuilen waar je snel omheen moest kijken als Sparta in de aanval was. Overeenkomstig 1968 had Nol Heijerman lang haar, zijn shirt hing brutaal over zijn broekje. Tegen de 75ste minuut begonnen er meeuwen boven Het Kasteel te cirkelen. Op rechts had Nol zijn directe tegenstander het veld laten openrijten, de wormen lagen bloot. We hadden een doelpuntje nodig, maar ik dorst niet op mijn toeter te blazen. Nol had twee wedstrijden niet gescoord, dus vandaag of volgende week ging hij scoren РNol liep 1 op 3,5. Het werd een harde kopbal, een paar minuten voor tijd. Ik weet bij god niet meer welke wedstrijd het was.
Acht jaar speelde mijn idool Nol voor Sparta. Nu noem je dat een eeuwigheid. Later kwam ik hem wel eens in Rotterdam tegen, hij dreef horecazaken. Ik spotte hem soms in een Porsche. Zijn haar was lang. Pas vijf jaar geleden maakte ik voor het eerst een praatje met hem. Nol was 69 maar zag er uit als 51. Hij had een blosje op de wangen. Zijn haar was geverfd en iets minder lang. Ik smolt. Wat een ontzettende lieve man.
Precies een week geleden had ik hem kort aan de telefoon. Ik kon beter even wachten met langskomen, hij voelde zich rot. Nu ben ik te laat en ik had het kunnen weten. Jules Deelder dichtte: Vroeger of later/Ga je dood/Dat staat als een paal/Boven water/Zo oud als Sparta word je nooit.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Hugo Borst

Lees alle blogs van Hugo Borst >

Hugo Borst