Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

PSV-Feyenoord

24 november 2014

Zondag PSV-Feyenoord. Nu al zin in. Het zijn vaak spectaculaire wedstrijden, waarbij die bizarre 10-0 natuurlijk het hoogte- dan wel dieptepunt was. De vorige editie won Feyenoord eenvoudig. Er gebeurde toen iets heel bijzonders wat op dat moment niet uitlekte.
Op de tribune zat bondscoach Louis van Gaal. Hij werd geflankeerd door Robin van Persie en Kevin Strootman. Allebei waren ze geblesseerd. Strootman het ergst. Die ging het WK niet halen, Van Persie wel. Van Gaal was die weken in gesprek met Manchester United. Thema die zondagmiddag was: hoe gaat Oranje straks in Brazilië verdedigen? Sinds Ronald Koeman zijn elftal met vijf man achterin liet spelen ging het Feyenoord voor de wind. Na de afgang Frankrijk-Nederland zag Van Gaal dat het defensief zo niet verder kon. Toen Strootman zijn kruisbanden scheurde had hij een diepe zucht geslaakt. Mét Strootman kon het met vier verdedigers, zónder hem moest het in Brazilië met vijf man achterin gebeuren.
Maar, wat mij betreft, het belangrijkst die middag van PSV-Feyenoord was de hand die Van Gaal en Strootman elkaar gaven ter bezegeling van een toekomstige transfer naar Manchester United. Een heleboel clubs hopen dat het deze winter geschiedt. Niet alleen AS Roma zal verdienen, ook PSV, FC Utrecht en Sparta. Maar het rijkst worden de miljoenen fans van Manchester United. Zij zullen zien dat hun elftal eindelijk weer een ziel en een geweten heeft.
Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , , , , ,

Nog meer blogs van Hugo Borst

Lees alle blogs van Hugo Borst >

Hugo Borst