Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Verlatingsangst

15 maart 2012

Ik ben het wel, maar het strekt niet tot aanbeveling om nog langer clubsupporter te zijn. Ik lijd flink aan verlatingsangst maar mooi dat ze gingen: Duplan, Falkenburg, Poepon, Strootman, Viergever en Willems.

Na hun vertrek begon ik mij dan te hechten aan Marten de Roon. Ik durf rustig te beweren dat ik zijn kwaliteiten eerder herkende dan onze trainer. ‘Stel hem nou op, Michel,’ smeekte ik, ‘die jongen is steengoed!’
Hij kwam erin, we spelen sindsdien stukken beter, maar natuurlijk hebben eredivisieclubs zijn talent meteen herkend. Tot overmaat van ramp is hij na dit seizoen transfervrij: nul euro voor onze sympathieke marathon man die tevens beschikt over een steekpass.Het staat niet vast, maar hou het erop dat De Roon niet voor Heracles, NEC, Roda JC, FC Twente of AZ kiest maar voor Heerenveen.
Het doet mij als Sparta-supporter en separatielijder dubbel pijn; ons in de Jupiler League achterlaten, terwijl mijn oogappel handgeld incasseert omdat ie transfervrij is.
Ik heb Marten gevraagd of hij zijn betrokkenheid met Sparta wil laten blijken. ‘Teken nou gewoon voor een jaar bij met een clausule.’
Twee ton is nog steeds een koopje voorHeerenveen. Op die manier kunnen wij zijn verlies een beetje compenseren. Wijnaldum liet Feyenoord ook vet verdienen aan zijn overgang naar PSV.
Zegt de naam Melvin Vissers u wat? Dit grote talent speelt in Sparta B1 maar is geronseld door Ajax. Ik heb me als supporter nog niet aan hem kunnen hechten. Als lijder aan verlatingsangst wordt het me eindelijk gemakkelijk gemaakt. Ik wil Ajax daar heel hartelijk voor bedanken.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , , , ,

Nog meer blogs van Hugo Borst

Lees alle blogs van Hugo Borst >

Hugo Borst