Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Zwart gat

12 juni 2012

Wij Nederlanders hebben historisch gezien een naam hoog te houden. Als Franz Beckenbauer en Gerd Müller de as van Het Kwaad belichaamden, wat waren Onze Jongens dan wel niet? Verzetsstrijders en Canadezen ineen.

In de Koude Oorlog stonden Van Breukelen, Rijkaard en Van Basten met hun borstkas tegen die van Mattheus, Völler en Kohler. Gênant vaak.
Hoewel ze ons in Duitsland nu een beetje plagen is het vrede.
Hoe ga je daar mee om?
Volgens realist Mark van Bommel moet het tegen Die Mannschaft zo: leunen en counteren.
Historicus Robin van Persie wil vol op de aanval, waarbij Stekelenburg als libero fungeert.
Tegen Denemarken zagen we het resultaat van deze twee onverenigbare visies: tegenover ons Aanvallende Kwartet staat het Verdedigende Sextet. Tussen deze twee blokken gaapt een gat van 9,2 kilometer, een melkwegstelsel tussen de linies.
Zoals in 1974 hoeft het heus niet. Het zijn andere tijden. Van Persie is bovendien geen Cruijff, Van Bommel geen Van Hanegem.
Zoals in 1988 moet het zeker niet. Zo goed was het toen helemaal niet. Bovendien: Huntelaar is geen Van Basten en Heitingageen Rijkaard.
De tactiek. Ze komen er onderling niet uit, schijnt.
Nooit gedacht dat ik het volgende zou opperen: dan maar zoals het in 2010 ging. Gefocust, eendrachtig, lelijk maar machtig. (Zucht) Leunen en counteren dan maar. Het ziet er niet uit, maar eensgezindheid boven alles.
Het allerbelangrijkste: niet zo’n griezelig zwart gat tussen Van Persie en Van Bommel!

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , , , , , ,

Nog meer blogs van Hugo Borst

Lees alle blogs van Hugo Borst >

Hugo Borst