Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Andere wedstrijd

13 oktober 2011

Ja, Joris, ik geloof dat ik ook een andere wedstrijd heb gezien.

Joris was, na een wedstrijd waarin hij de kwetsbaarheid van de Nederlandse verdediging verpersoonlijkte, geïrriteerd door een journalist die waagde te suggereren dat de Zweden eigenlijk verdiend gewonnen hadden. ‘Heb je een andere wedstrijd gezien of zo? Die Zweden hebben de bal helemaal niet gehad!’
Weet Joris niet, na een cijfermatig indrukwekkende interlandcarrière, dat het er bij het voetbal om gaat hoe vaak je de bal achter de keeper neerlegt? Dat deden de Zweden driemaal, wij twee. Je kan me alle statistieken over balbezit, corners, passes wel tig keer laten zien, maar ik wist toen het 3-2 werd helemaal zeker dat we deze wedstrijd gingen verliezen. Niet erg hoor, maar ergens wel verdiend. Kuijt die weer eens geen man passeren kon, Van Persie die weer demonstreerde dat hij op die plek niet tot zijn recht komt, Elia die weer liet zien een momentenvoetballer te zijn… Allemaal niet erg, maar denk niet dat je God bent met z’n allen.
‘Die Zweden waren echt heel slecht,’ legde Kees Jansma uit. ‘Wij waren de hele wedstrijd beter.’ Maar wat was nou toch de uitslag Kees? Joris? Inderdaad, ik heb een andere wedstrijd gezien.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Jan Donkers

Lees alle blogs van Jan Donkers >

Jan Donkers