Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Bankgarantie

11 december 2014

Hoe kan het in vredesnaam dat het Ajax dat ik gisteren zag een paar maanden geleden uit in Nicosia niet heeft kunnen winnen? Eenrichtingsverkeer was het; heeft Cillisen überhaupt wat te doen gehad? Het was een merkwaardig gezicht, die eerste helft, iets wat je niet vaak meemaakt: een ploeg die moet winnen maar zich ingraaft alsof het in hún belang was dat er een gelijkspel uit zou rollen.

Zou het kunnen dat het verschil is gemaakt doordat Ajax eindelijk weer eens wat effectieve lefgozertjes heeft weten in te passen in de tussenliggende maanden? Kishna, El Ghazi, het is een genot om ze aan de flanken te zien spelen, spelers die niet eens lijken te wéten dat achteruit tikken ook een optie is.

Of Ajax na de winter dit keer verder zal komen dan voorgaande jaren? Zou best kunnen, maar de euforie zal van korte duur zijn. ‘We moeten deze ploeg een tijdje bij elkaar zien te houden,’ hoorde ik al in een van de nabeschouwingen langskomen. Dat hoor ik al heel, heel veel jaren, maar het gaat niet lukken. Want bij Ajax is blijkbaar de stelregel dat het kapitaal op de bank moet staan, en niet op het veld. Is ook niet erg, zo lang er maar elk jaar nieuwe El Ghazi’s en Kishna’s opstaan. En daarvoor geeft diezelfde bank nooit een garantie.  

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Jan Donkers

Lees alle blogs van Jan Donkers >

Jan Donkers