Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Co

8 maart 2012

Ik moet vaak denken aan Co Adriaanse tegenwoordig. Je moet oprotten, begrijpt niet waarom, en je ouwe club wint prompt 5 van de 6 wedstrijden en scoort 22 doelpunten zodra je je hielen hebt gelicht. Je loopt te denken over nieuwe uitdrukkingen als ‘statistiek-journalistiek’ maar geen journalist die ze uit je mond wil optekenen.

Co is goed in het smeden van teams die vanuit het niets komen. Dat werkte sensationeel bij Willem II, in zekere zin ook bij AZ maar bij gevestigde teams was het een jarenlang internationaal fiasco. Co moet ook niet met reputaties willen werken, Co moet werken met ruwe, onbewerkte klei. Dan maakt hij er, misschien, iets moois van.
Co begon zijn carrière bij de Volewijckers, ook mijn eerste club. En kijk eens naar de geschiedenis van de Amsterdam Noorderlingen: tussen 1940 en 1944 werkten zij zich van de derde klasse op tot aan het kampioenschap van Nederland. In vijf jaar. Kijk, dat biedt perspectief. Momenteel speelt de club vierde klasse KNVB. Als ik snel reken gaat dat dus slechts zes jaar duren voor het kampioenschap van Nederland kan zijn bereikt en is het dus in mei 2018 feest op het geheel gerenoveerde Mosveld. Mits Co de uitdaging aangaat natuurlijk. Co, wees realistisch, ga terug naar je wortels!

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Jan Donkers

Lees alle blogs van Jan Donkers >

Jan Donkers