Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

De nieuwe Soetekouw?

2 oktober 2013

Wordt Mike van der Hoorn de nieuwe Frits Soetekouw? Op 8 maart 1967 speelde Ajax in het toenmalige Tsjechoslowakije een kwartfinale voor de Europa Cup tegen Dukla Praag. Tot kort voor tijd stond het nog 1-1 maar door een ‘ongelukkige voetbeweging’ van de ex-Volewijcker belandde de bal in de 87e minuut in het eigen doel. Exit Ajax, maar ook exit Soetekouw. Coach Michels stelde hem nooit meer op daarna.

Gaat hetzelfde gebeuren met van der Hoorn? Ik hoop van niet. Ik weet wel dat zijn fout in Jong Oranje, enkele maanden geleden, als een doem boven zijn hoofd hangt, maar ik vond hem bij Utrecht al een nuttige verdediger en hij kan dat bij Ajax ook zijn. Ik ben het ook niet eens met de ‘kenners’ die vinden dat de penalty die hij veroorzaakte terecht was. Natuurlijk was hij de eerste die aan het ruk- en trek gedoe met Balotelli begon (shirt lichtjes vasthouden) maar wat Balotelli achter zijn rug deed was niet waar te nemen en hoe de Italiaan hem vervolgens uiterst ‘professioneel’ tegen de grond werkte was veel ernstiger. Een punt in plaats van drie. Kansen van Ajax op overwinteren aanzienlijk verkleind.

Frank de Boer is niet alleen een empathischer maar ook een verstandiger mens dan Michels ooit geweest is. Van der Hoorn was helemaal kapot van ellende na afloop. Hij heeft recht op een nieuwe kans.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , , ,

Nog meer blogs van Jan Donkers

Lees alle blogs van Jan Donkers >

Jan Donkers