Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

In elkaar slaan

2 augustus 2012

Pinksteren, begin jaren tachtig, P- toernooi, alle zogeheten P-cafés van Amsterdam. Wij van de Pels speelden tegen het gevreesde de Palm, titelkandidaat

Ik was rechtsback, mijn directe tegenstander een lenige, niet al te grote donkere jongen. Behendige pingelaar maar helaas eenbenig, zodat hij na een paar schijnbeweging altijd buitenom ging. Zoiets heb je als verdediger snel in de gaten, dus na een paar duels nam ik hem de bal af, dreef op en werd, voor ik de bal kon afspelen, vol door hem op mijn kuit geraakt. Fluitje van de scheidsrechter, maar toch godverdomme.
Enkele minuten later: precies hetzelfde scenario, alleen raakte mijn tegenstander me dit keer op de achillespees en volgde er geen fluitje. Wel: godverdomme. Ik draaide me om en beet de donkere jongen toe: nog één keer en ik sla jou helemaal in elkaar! Tot mijn verbazing reageerde hij nauwelijks, grijnsde me alleen maar gelaten toe en liep weg.
Tijdens een dood spelmoment, weer enkele minuten later kwam onze centrale verdediger (ik meen dat het een van mijn mede-bloggers, Matthijs van Nieuwkerk of Nico Kroese was) naar me toe. ‘Jan. Weet jij wie jij zo dadelijk helemaal in elkaar gaat slaan? Dat is James Vrij, Nederlands kampioen weltergewicht.’ Op dat moment was James al naar de rechtsbuitenplaats verhuisd, dat dan weer wel.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Jan Donkers

Lees alle blogs van Jan Donkers >

Jan Donkers