Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Erik Pieters

25 januari 2013

Mijn vriend Wouter van Ewijk, met wie ik jarenlang in Nautilus 3 voetbalde, is psychiater. Ik was er getuige van hoe hij eens, na een aanvaring met een directe tegenstander (kan het bij Abekewalda 2 zijn geweest?) de man verrassend snel de volgende diagnose stelde: ‘Jij hebt een hinderlijke stoornis in je impulsbeheersing, knul!’

De tegenstander nam deze diagnose, waarvan hij zichtbaar geen woord had begrepen, verbazend genoeg op als een belediging. ‘Zeg dat nog eens als je durft!’ Waarop Wouter zijn diagnose herhaalde. Een serieus handgemeen kon vervolgens slechts worden voorkomen door fysieke interventie van diverse spelers van beide elftallen.
Ik moest er aan denken na de beelden van het bloedende gat in het gewapende glas dat door Erik Pieters was achtergelaten na zijn rode kaart tegen PEC Zwolle. Erik Pieters, vleesgeworden ambitie dat gebrek aan talent moet overschaduwen. Hard werken en, jazeker, inzet tonen, dat bracht hem zelfs in het oranje shirt. Altijd moet ik hem verdedigen in mijn voetbalomgeving, omdat ik zoveel van mezelf in hem herken. Zijn schuldbekentenis was van een Amerikaans-religieuze allure: ‘Ik wist niet dat dit in mij zit.
Daarmee nam Erik Pieters zich opnieuw voor mij in. Ik ben een stuk ouder dan hij, en ik weet nog steeds niet alles ‘dat in mij zit’. Misschien ligt de oplossing voor hem in een consult met Wouter van Ewijk. Als hij wil geef ik hem wel zijn telefoonnummer.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Jan Donkers

Lees alle blogs van Jan Donkers >

Jan Donkers