Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Gekkenhuis

7 september 2012

Toen Theo van Duivenbode in 1969 van Ajax naar Feyenoord verkaste en meteen in de eerste wedstrijd tegen Ajax de winnende treffer scoorde, werd hem na afloop gevraagd hoe dat nou voelde, tegen je ouwe club. Iedereen verwachtte natuurlijk een statement over, nou ja, iets van gemengde gevoelens, en ja, sneu ook voor die jongens met wie je jarenlang etc. Maar nee, Theo vond het dubbel geweldig, dat hij die goal maakte. Juist tegen Ajax.

Het was of iemand me met een opgerolde natte handdoek in mijn nek sloeg. Een nieuw tijdperk was aangebroken. Ik ga daar niet over uitweiden, maar kan stiekem toch wel een beetje blij worden van mensen als Theo Janssen, die liever voor half geld terugkeert naar waar hij thuishoort, diep in de provincie, of Wesley Verhoek, die telkenmale begon te hyperventileren als-ie zijn TomTom op Enschede moest instellen en dus maar weer liever op fietsafstand van zijn ouderlijk huis is gaan voetballen.

Met dit alles in mijn achterhoofd brengt het volgende bericht mij hevig in verwarring: Ruud van Nistelrooy heeft een huis gekocht in Amsterdam. Aan de rand van het Vondelpark. Ruud, de ultieme Brabo, Ruud die Oss ademt uit al zijn poriĆ«n, binnenkort te zien op het terras van Sama Sebo of Maxie’s in de PC.

Wat u zegt: gekkenhuis.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , , ,

Nog meer blogs van Jan Donkers

Lees alle blogs van Jan Donkers >

Jan Donkers