Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Genieten van het moment

18 december 2018

Het enerverende spel van het huidige Ajax roept bij mij een oud, sluimerend jeugdtrauma op. Om het maar kort samen te vatten: ik kon nooit genieten van mijn verjaardagen. Al aan de vooravond van de grote dag lag ik in mijn bed treurig te peinzen over wanneer het, 24 uur later, afgelopen zou zijn, met weliswaar mooie cadeautjes rondom mijn bed gespreid maar vooral doordrongen van het besef dat het voorbij was, de euforie, en wel voor een heel jaar. ‘Jan, geniet er toch van,’ zei mijn tante Grada dan, kijkend naar mijn sippe gezicht. Dat ‘genieten van het moment’ heb ik wel geleerd, in latere jaren. Maar een vergelijkbaar gevoel overkomt mij als ik week na week naar Ajax kijk en ze de ene na de andere eredivisionist zie overdonderen met een nulletje of acht. Ik zou het fantastisch moeten vinden, en vind dat ook, maar voor hoe lang? Frenkie de Jong is al maandenlang voorpaginanieuws in Spanje en Frankrijk. Matthijs de Ligt Europees talent van het jaar. Ziyech, Onana, Donny? Niet te houden op termijn. Nog een paar maanden en het is afgelopen. Tel uit je winst, letterlijk, Marc Overmars.
‘Wat hoorde ik je nou net zeggen?’ vroeg een vriend me vol ongeloof gisteren na de loting. Ik zei: ‘Laat ze in vredesnaam verliezen in blessuretijd op 5 maart tegen Real.’
‘Meen je dat nou serieus?’
‘Eehh, neuhh..’mompelde ik zwak.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Jan Donkers

Lees alle blogs van Jan Donkers >

Jan Donkers