Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Goed koppie

27 november 2013

Zouden er nog trainers zijn die zeggen dat er ‘ook nog eens een heel goed koppie op die jongen zit’? In dat geval verdient Joël Veltman dat compliment na gisteren nog meer dan tevoren. Kijk eens hoe hij van het veld loopt met een rode kaart op zak, niet omkijkend, geen deuren inschoppend, stoïcijns alsof hij zich opmaakt voor een spreekbeurt. En dat voor een jongen met een leeftijd waarop de prefrontale cortex nog niet eens volgroeid kan zijn.

Als Ajax de volgende ronde Champions League niet haalt is dat omdat het genekt is door onterechte penalties. Die in Glasgow had al een hoog ‘tja, je kunt hem geven’ gehalte, en van Milan was thuis gewonnen als de begenadigde clown Balotelli niet die belachelijke strafschop had versierd tegen van der Hoorn. Gisteravond waren alle analytici het er over eens dat de noodgreep van Veltman op een terechte manier bestraft was. Maar was dat nou wel zo? Hij zette de charge ruim buiten het strafschopgebied in, maar Neymar tuimelde natuurlijk fraai binnen de lijnen.
Geen nood, ik heb er alle vertrouwen in. Als Ajax tegen AC zo speelt als gisteren de eerste helft kunnen zelfs de streken van Balotelli de Italianen niet redden. Maar je moet er wel in blijven geloven, ook als fan.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Jan Donkers

Lees alle blogs van Jan Donkers >

Jan Donkers