Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Het Engels elftal

6 juni 2012

Wat een raar omslagverhaal van Time Magazine deze week! De euro dondert in elkaar, in SyriĆ« vloeit het bloed nog steeds door de straten, maar op de omslag van het meest gerenommeerde Amerikaanse nieuwsmagazine zien we de beteuterde fabrieksfout Wayne Rooney afgedekt door de kop ‘The tragedy of English football’.

Het verhaal (van Bill Saporito) is een opsomming van alles wat er is misgegaan de afgelopen decennia maar vooral ook wat er nu weer mis zal gaan. Teveel buitenlandse vedetten in de Premier League, veel te weinig aandacht gehad voor opleiding van eigen talent, het sektarisme van de Schotten, Noord-Ieren en Welshmen (Giggs!). En dan nu dus proberen zonder Lampard, Ferdinand en de eerste wedstrijden Rooney om die Fransen en Zweden eronder te houden. Dat wordt niks.
Het stukje scherpte in mijn gokkersinstinct. Ik heb iets op te houden wat riskante weddenschappen betreft. Rond de winterstop, toen Ajax 12 punten achter stond op PSV, hield ik vol dat Ajax kampioen zou worden, gewoon, omdat ik het wist. Een fles Sancerre was op die manier makkelijk verdiend. Dit keer zeg ik: Engeland komt bij de laatste vier. Kom maar op, maar niet allemaal tegelijk: ik heb slechts 1 fles Sancerre in de aanbieding. Maar om eerlijk te zijn: ik zal blij zijn als ik die verlies.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Jan Donkers

Lees alle blogs van Jan Donkers >

Jan Donkers