Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Jelle

24 april 2014

Er zijn maar weinig mensen die dit weten, maar Jelle ten Rouwelaar klust al heel lang bij. Dat is niet verwonderlijk, gezien het budget van NAC, en niemand zal hem dit kwalijk nemen, maar ik meld het alleen maar om er op te wijzen dat zijn bijverdiensten in gevaar raken, en dat heeft hij aan zichzelf te wijten.

Ik zag het voor het eerst toen ik een oude aflevering van Conan de Barbaar zag; daarna weer in de remake van Spartacus. Toen ben ik erop gaan letten, en zag ik hem in veel meer historische actiefilms als anonieme vechter opduiken. Ik verzin dit niet: kijk maar eens goed, wie is die man die daar met zijn zwaard de hals van een vijand doorklieft, met zijn dolk een Romeinse soldaat aan het spit rijgt? Jelle, onmiskenbaar, met zijn woeste Noormannenkop, de vleesgeworden strijdlust, het vuur spuwt uit zijn ogen.

Maar sinds kort heeft Jelle, in navolging van zijn bijna-naamgenoot Pelle, een scheiding in zijn haar getrokken. Dat betekent natuurlijk einde carrière als gefilmde vechter. Een scheiding! Heeft niemand hem hiervoor gewaarschuwd?

Ik meld dit alleen maar uit bewondering voor Jelle. Hij is misschien wel de beste keeper van Nederland, de enige die oog in oog met Messi of Aymar schrik inboezemt. Piet Schrijvers heeft groot gelijk als hij zegt dat van Gaal solt met de Nederlandse keepers. Jelle heeft, als ik het goed heb, welgeteld één keer in de voorselectie gezeten. Dat gesol moet afgelopen zijn. Ik zeg: Jelle op doel in Brazilië, met scheiding en al! Hoeft hij niet meer bij te klussen.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Jan Donkers

Lees alle blogs van Jan Donkers >

Jan Donkers