Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Kuijt, Schenkel, Been en Kick

6 april 2012

Mijn ideale driemansvoorhoede aller tijden bestaat natuurlijk uit Dirk Kuijt, Dick Schenkel en Mario Been. En in de dug-out bij voorkeur Leo Beenhakker, maar dan wel in zo’n ouderwetse oversized regenjas.

De grote vraag bij zo’n opstelling is natuurlijk: waar zetten we dan Cees Kick?
Geen gemakkelijke vraag. Kick was, net als zijn broer Fritsie, een dribbelend natuurtalent dat ondanks een mooie carrière langs allerlei Amsterdamse clubs en NEC nooit helemaal zijn potentiëel realiseerde.
Vanwege Kick’s Volewijckers-verleden vroeg Johan Derksen me ooit of ik een interview met hem wilde maken voor VI. Na lange telefonische omzwervingen kreeg ik hem eindelijk op zijn mobiel te pakken. Hij zat op het strand in Zandvoort. Hij ratelde drie slagen in de rondte, maar zei om de anderhalve zin dat hij geen interview wilde. Na vijf kwartier waren mijn oren doofgeluld en was mijn beltegoed op. Maar geen interview dus. Vorige week lukte het een collega bij VI wel zijn spraakwaterval geautoriseerd te noteren. Een boeiend vraaggesprek. ‘Als je mij koekelt, staat er dat ik een rokkenjager was, ‘ zegt Kick onder meer. ‘Maar dat was niet zo: het waren de vrouwen die mij joegen.’
Mooie vent. Hij heeft nog steeds een plek in mijn opstelling aller tijden. Toch denk ik dat ik op zoek ga naar ene Cor Knie, voor de nummer-10 positie.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Jan Donkers

Lees alle blogs van Jan Donkers >

Jan Donkers