Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Listen very carefully, I shall say zis only once

8 februari 2012

OK mag dit even er tussendoor? Want ik zit me er al wekelijks over op te winden en dat zal tot en met de EK alleen nog maar erger worden (“Heb je dan niks anders aan je hoofd daar?” “Nee, dat is ’t hem juist”).

Dus: kan het nu eindelijk eens afgelopen zijn met dat gezanik over ‘die Duitsers’? Die kut-oorlog is bijna 67 jaar geleden afgelopen. De laatste Duitser die ons iets heeft aangedaan is zojuist 85 geworden. Duitsland is al jarenlang het meest voorbeeldig beschaafde, democratische en misschien ook wel tolerante land van Europa. Zonder Duitsland zou de Europese economie en dus ook de onze in elkaar donderen.
Maar toch vindt elke wijsneus op radio en tv het nog steeds nodig om, alvorens het nieuwe cliché te debiteren dat ‘die Duitsers eigen heel leuk, bijna Nederlands voetbal spelen’ zich te excuseren met zoiets als ‘ ja, dat mag ik eigenlijk natuurlijk niet zeggen’ of ‘sorry hoor maar…’
We hebben het hier over een sentiment waar nog maar heel weinig Nederlanders recht op hebben (kan ik als verzetsbaby zeggen). Dus ik wil dat domme gezeur niet meer horen. In elk geval niet meer tot en met de finale, waarin de Duitsers onze jongens, na een glanzende match, kansloos zullen hebben verslagen.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Jan Donkers

Lees alle blogs van Jan Donkers >

Jan Donkers