Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Matchfixing voor dummies

5 maart 2013

In mijn cursusboek Matchfixing for dummies staat sinds kort de terugspeelbal van Leroy Fer tegen Heerenveen, waaruit van la Parra kon scoren, als Exhibit # 1 vermeld. Alsjeblieft Rajiv, leuk ventje, leg ‘m er maar in. Hoe kan die bal anders uitgelegd worden?

Aanvallende middenvelder, kandidaat voor Oranje, ontvangt de bal ergens rond de middenlijn, heeft geen tegenstander in de buurt en besluit de bal een flink eind terug te spelen. Wat bezielde Fer? Het doel van de tegenstander was de andere kant op. Twente moest winnen om de crisis eindelijk te boven te komen, en dan dit. Ik kan er geen andere uitleg aan geven. Kan het zijn dat hij een weitje nodig had voor zijn paard en had men hem vantevoren gezegd dat er, ergens in Friesland, gratis nog wel een mooi plekje te vinden was?

Misschien denk ik te kwaadaardig over Fer. Baalde hij nog te zeer van de mislukte overstap naar Everton en hoopte hij met zo’n belachelijke actie dat Twente hem alsnog zou lozen op de open transfermarkt in Rusland. Of is het alleen maar symptomatisch voor dat eindeloze rondspeel-gemier dat spelers die bang zijn een fout te maken in zijn greep heeft. Toch houd ik het op optie één. Heeft iemand de belchinezen op de tribune geteld?

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Jan Donkers

Lees alle blogs van Jan Donkers >

Jan Donkers