Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Nederland wint

3 september 2015

Ik ga nu iets schrijven dat me vanavond op hoongelach kan komen te staan, maar dat neem ik graag op de koop toe. Iets in het openbaar voorspellen is een hachelijke zaak. Ja, in het cafĂ©, maar dan is iedereen het de volgende dag vergeten. Ooit, toen ik nog een sportcolumn had in de NRC, voorspelde ik dat Charley Mottet (wie kent hem nog?) de volgende dag de gele trui zou pakken in de Tour. Dat gebeurde, maar denk je dat ook maar iemand mijn voorspellende gaven bewonderde? Het stukje werd namelijk pas afgedrukt toen de etappe al gereden was. Dus hij had de gele trui. En…? So what?

Nederland gaat vanavond winnen van IJsland. En wel hierom. Omdat heel veel van het cynisme ongegrond zal zijn gebleken. Danny Blind geen charisma genoeg voor bondscoach? Ik heb een paar interviews met hem gezien en zag een man die vol zelfvertrouwen aan zijn taak begint. Inzicht, goeie mannen naast hem. Tete en Riedewald te jong voor het grote werk? Heb je de score van Ajax gezien tot nu toe? Nul doelpunten tegen in vier wedstrijden. Ik herhaal het maar even: NUL goals tegen. Geen kwaad woord over Guus wat mij betreft, maar het gaat nu pas goed beginnen. Een nulletje of twee, drie.

Oh, nam iedereen mijn positieve energie nou maar over… Maar als het niet lukt: zuinig een beetje met de pek en veren, op mijn leeftijd is dat lastig af te wassen.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Jan Donkers

Lees alle blogs van Jan Donkers >

Jan Donkers