Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Null-null

6 april 2011

Bloggers alert: deze column is minder geschikt voor jeugdige lezers. Er waren namelijk toen nog geen iPhones, sterker nog: er bestond nog geen internet. Computers? Televisie? Geen sprake van. Gewone telefoons waren er wel, imposante zwarte bakelieten dingen, maar die droegen nog niet met hun signaal het hele land over. En radio, jawel, maar die kon ook nog niet het hele land met zendapparatuur bedekken.

Voetbal, de hoogste afdeling, was verdeeld in de divisies Noord, Zuid, West en Oost en alleen wat in de buurt lag van Hilversum kwam in aanmerking voor directe reportage. Voor de uithoeken van ons machtige voormalige koloniale Rijk waren we aangewezen op de studios van Groningen en Maastricht. En dus deed, als de uitslagen van Ajax en EDO en Elinkwijk hadden geklonken, Henk Oostinga verslag van wat er in het Noorden was gebeurd.

En daarna, je wist het al: over naar Jacques Heetman in Limburg. ‘En hier is dan Maastricht!’ Met nooit aflatend enthousiasme maakte hij melding van de uitslagen: Chèvremont – Waubachse Boys: null – null. Het klonk als vanuit een andere wereld, wat leken we voor die paar minuten heel even een heel groot land!

Jacques Heetman overleed vorige maand op 90-jarige leeftijd, in een land dat er op een rare manier veel kleiner uitziet dan toen.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Jan Donkers

Lees alle blogs van Jan Donkers >

Jan Donkers