Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Terug op van Tiggelen

1 juli 2014

Er is een ding dat ik niet begrijp in die discussie over de zogenaamde nieuwe stijl van het Nederlandse voetbal. Mooi voetbal van vroeger vs. resultaatvoetbal van heden? Wat een kul. Hebben we niet te maken met een hardnekkige mythevorming? Wanneer speelden we nou eigenlijk voor het laatst ‘mooi voetbal’? In de jaren zeventig, toen de Oranje Machine de wereld verraste en opschudde met een heel nieuw concept. Dat duurde nog wel even voort tot in de jaren 90 toen Gremio en AC Milan werden opgerold. Maar dat was Ajax. Van het Nederlands elftal herinner ik me, behalve natuurlijk de sublieme 1988, sindsdien alleen maar dat eindeloze rondgetik dat je tot en met het vorige WK in slaapverwekkende variaties zag voorbijkwamen. U herinnert het zich vast nog wel. ‘Van Tiggelen op de Boer. De Boer op de andere de Boer. Terug op van Tiggelen, opzij naar de Boer…. Ad infinitum. Was dat ‘mooi voetbal’?

Ondertussen ben ik blij dat ik geen pool heb ingevuld dit keer, want ik zou losers als Portugal, Italië. Engeland, misschien zelfs Rusland (maar dat komt door mijn gebrekkige voor-informatie) en vooral Spanje hoog hebben ingeschaald. Al even blij ben ik dat ik mijn oorspronkelijke voorspelling nooit openbaar heb hoeven maken. Want die luidde, als zeker 80% van mijn omgeving: tweede in de poule, vervolgens uitgeschakeld tegen Brazilië. Ik kan dus onbekommerd en onbeschimpt juichen als we de WK winnen. En ik ga er persoonlijk voor zorgen dat Jan Mulder en Johan Derksen meedoen. 

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Jan Donkers

Lees alle blogs van Jan Donkers >

Jan Donkers