Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Vrouwenharten

3 februari 2011

Zo vaak overkwam het mij niet dat ik, buiten het liefdes- of kraambed, een oerkreet van een vrouw mocht aanhoren. Ik ga hier niet proberen te beschrijven hoe die klinkt, dat zullen andere ervaringsdeskundigen beter kunnen dan ik. De oerkreet aller oerkreten hoorde ik op de ochtend van dinsdag 9 december 1980. Ik werd uit bed gebeld door Gijs van de Westelaken, toen eindredacteur van HP/De Tijd. John Lennon was vermoord. Kon ik misschien nog voor de deadline, binnen een uurtje dus, een necrologie schrijven?

Ik zei natuurlijk ja, meldde het nieuws aan mijn toenmalige vriendin die terstond onder de douche dook en tussen de snikken door haar oerkreet aanhief waarbinnen uiteindelijk alleen de woorden ‘in wat voor rotwereld leven we toch’ verstaanbaar waren. Zelden meer van haar gehouden dan op dat moment.

Vorige week kwam het nieuws dat Luis Suarez toch op de valreep aan Liverpool was verkocht. Mijn huidige vriendin is wat ingetogener dan die vorige, dus ze slikte de oerkreet gedeeltelijk in maar ik wist dat die er nauwelijks minder hartverscheurend om was. Weten al die kut-voetbalmakelaars wel wat ze aanrichten in vrouwenharten, vroeg ik me af.

Suarez is ook de held van mijn kleindochter, nu acht jaar oud. Ze heeft hem één keer in het echt gezien, in de Arena, we zaten op de tweede rij en ze zag hem meerdere malen een helft lang op twee meter van haar vandaan langs zich heen zoeven. Ze zal het er over tien jaar nog over hebben. Ik stel het moment om haar het slechte nieuws te vertellen liever nog maar even uit.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Jan Donkers

Lees alle blogs van Jan Donkers >

Jan Donkers