Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Ziek

4 januari 2011

Ongeveer op het moment dat ik dit schrijf zal de training bij Ajax na het Kerstreces hervat worden, en de nieuwe man voor drieëneenhalf jaar, Frank de Boer verwacht dat zowel Luis Suarez als Mounir El Hamdaoui stipt op tijd aanwezig zullen zijn. ‘Dus El Hamdaoui is niet ziek meer?’ vroeg de tv-interviewer met hoorbaar sarcasme. De Boer reageerde op zijn de Boers: ‘nee hoor’.

Je maakt jezelf altijd kwetsbaar met het doen van voorspellingen, maar ik denk dat, áls het kwaaltje van Mounir onverhoopt vandaag verholpen mag lijken, de ziekte toch van blijvende aard zal zijn. Toen vorig jaar bekendgemaakt werd dat hij naar Ajax zou komen riep ik op volle sterkte tegen mijn ouderwetse beeldscherm: ‘NIET DOEN! Je haalt een lastpak binnen!’ In zijn eerste wedstrijden maakte hij een paar briljante goals en ik fluisterde, tegen datzelfde beeldscherm, ‘OK, I rest my case.’
Maar Frank de Boer heeft hem in zijn eerste weken als interim niet voor niets ziek gemaakt door duidelijk te maken hoe hij over Mounir denkt. Mounir is niet zomaar een lastige jongen, het is iemand die niets te zoeken heeft in de Ajax-winkel, sterker nog: daar helemaal niets wil zoeken. Het woord ‘eergevoelig’ viel ergens. Zoals in: mijn eer verbiedt me mee te verdedigen.
Frank de Boer: als je het langer dan een jaar wil volhouden, volg dan je eerste instinct. Zet hongerige jongens uit de jeugd in. Als er gekocht moet worden, denk dan eerder aan gretige spelers als Beerens of van Wolfswinkel. Zijn niet zo eergevoelig. En dus ook niet zo vaak ziek.
En o ja: vooral niet teveel trainingskampen bij je broer in Qatar, OK?

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , , ,

Nog meer blogs van Jan Donkers

Lees alle blogs van Jan Donkers >

Jan Donkers