Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

De lange meisjeswinter

18 oktober 2011

Als de winter kwam, werden de voetbalvelden achter de bomen zichtbaar vanaf onze straat. Jongens renden er heen en weer over het eindeloze veld in geel-blauwe tenues. Vaders en jongere broertjes moedigden aan. Ons veldje was leeg.

Ik heb als jong meisje zo veel zaterdagen naar dat voetbalveld staan kijken, verlangend naar een plek tussen de jongens die in de zomer met mij speelden en die daar in hun tenues en met echte voetbalschoenen steeds beter werden en groter.

Vaak haalde ik dan een bal uit de schuur. Om te trainen voor de zomer. Ik probeerde de bal vijf keer hoog te houden. Een hakje te geven. Ik passeerde mijn eigen fiets.

En als ik scoorde, tussen de bomen, was er niemand om de bal te halen. Mijn passes moest ik zelf benutten. Mijn corners eindigden in de bosjes. Dat werd al heel snel vervelend. Dus dan ging ik maar weer naar huis om het haar van mijn poppen kort te knippen.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Janneke van der Horst

Lees alle blogs van Janneke van der Horst >

Janneke van der Horst