Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Hans Kraaij jr

27 maart 2013

Vroeger had ik medelijden met Hans Kraaij jr. Zijn vader werd als speler drie keer landskampioen, Hans jr. degradeerde drie keer (ook met een club waar doping werd gebruikt). Zijn vader trainde o.a. AJAX, PSV en AZ, hij Ophemert, FC Lienden en JVC Cuijk. Ook als je het ‘Psychologie Magazine’ nooit hebt ingekeken, weet je: daar komt ellende van.

Toen ik hem voor het eerst zag bij Voetbal International, kon ik er niet naar kijken. Het was als met David Brent in The Office, zo gênant dat je het af en toe af moet zetten. Maar met het grote verschil: The Office is niet echt, het is bedacht en veel grappiger.
Daarna maakte ik mezelf wijs dat VI ook niet echt was. Dat jr. precies wist op welk moment hij afgezeken zou worden en op welk moment zijn mening zou neervallen als een dode mus. Hans Kraaij jr. leek me toen een groot komisch acteur in de traditie van Joep Meloen.

Maar in het TROS-kompas stond eens dat hij een compliment van Mart Smeets als het ‘succesmoment in zijn tv-carrière’ zag en daar ‘kippenvel’ van kreeg. Dat vond ik eng.

En gisteren na de wedstrijd vroeg Van Gaal wat Kraaij jr er nou van vond dat ze hem, Van Gaal, in VI een ‘grote gek’ noemen. Jr. begon kruiperig te lachen en ontweek de vraag, bang om tegen het Van Gaal bashen van VI in te gaan.

Daarna wist ik hoe het zat: Het is geen spel bij VI. Hans Kraaij Jr. ondergaat alles alleen maar omdat dit de enige manier is om erbij te mogen horen.
In sommige kringen noemen ze dat “een natte”.

 

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Janneke van der Horst

Lees alle blogs van Janneke van der Horst >

Janneke van der Horst