Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

The man of the weather

19 augustus 2011

Altijd als ik hem op de televisie zie, denk ik: wat zal zijn moeder toch trots zijn. Die jongen met zijn lichte spraakgebrek heeft het toch best wel ver geschopt.

Joep Schreuder heeft volgens Wikipedia als leraar gewerkt op een school voor speciaal onderwijs. Die ervaring neemt hij nog altijd mee: ‘Vind je het leuk om te winnen?’ ‘Hoe is de sfeer?’ ‘Ben je nu verdrietig?’
Hij bijt zich in mensen vast als een echte onderzoeksjournalist. Hij kan goed lopen. Meelopen. Achteruitlopen. Op een drafje. Of uren wachten bij een slagboom voor een mooi shot van een passerende auto. Hij voelt zich niet te groot om met ‘de normale mens’ rond een club te praten. Het soort mens dat Humberto Tan direct zijn handen zou doen wassen. Ook als er geen handen zijn geschud.
Hij houdt van een dolletje. Ook in een moeilijke, vreemde taal. Tegen een stagespeler bij FC Twente: ‘Do you know Erwin Kroll? He said, don’t go out today, all day rain.’
Tegen keeper Mihaylov. ‘Do you know Erwin Kroll? He’s the man of the weather in Holland.’
Na de beruchte ledenvergadering bij Ajax in december 2010 hield Uri Coronel een verhaal van bijna tien minuten waarin hij precies uitlegde wat er was besloten.
Schreuder vroeg daarna. ‘Wie zijn er nu precies gekozen?’
De andere journalisten keken verbaasd op.
Coronel: ‘Dat heb ik net al gezegd.’
‘Maar…’
‘Dat heb ik ook net gezegd.’
Het maakte Joep Schreuder allemaal niet uit. Zijn moeder zat thuis op de bank te stralen.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Janneke van der Horst

Lees alle blogs van Janneke van der Horst >

Janneke van der Horst