Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Rik van den Boog en zijn foto op canvas

30 mei 2011

De man in de container wilde eerst de slagboom niet opendoen. “Ik zal de eventmanager bellen of je op de lijst staat.” Ik vroeg of hij het anders niet gewoon aan de portier van Ajax kon vragen. Ik had een afspraak. “Ik mag geen orders van de portier aannemen.”

Ik dacht dat ik de afgelopen twee seizoenen had moeten afzien bij Ajax, maar een dagelijkse rubriek over de Toppers, dat moet pas een hondenbaan zijn. En dat terwijl het de dag na de concerten van de Toppers was. Geen Topper meer te zien. Die lagen gewoon hun geld en vetrollen te tellen op bed.
Niemand meer om neer te schieten of uit te schelden.
Een relaas over de telefoontjes die er gepleegd moesten worden totdat de eventmanager de jongen in de container had bereikt zal ik u besparen. Maar twintig minuten later zat ik op de rode bank in de wachtkamer van Ajax. Het was precies het moment. Het moment dat ik alleen uit films ken. Een man die zijn bureau moet opruimen, zijn spullen in een kartonnen doos stopt,voor de deur nog eenmaal omkijkt.
In dit geval was hij niet alleen. Een mooie vrouw droeg zijn kartonnen doos. Hij werd ondersteund door een kruk. Onder zijn vrije arm een grote foto op canvas. Hij knikte nog even naar de portier. Met die grijns waarvan je nooit weet of het iets met een lach te maken heeft. Het was 30 mei en Rik van den Boog droeg in stilte de inhoud van zijn kantoor naar buiten. Op het Arendadek droegen mannen zilverkleurige slingers richting een vrachtwagen.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Janneke van der Horst

Lees alle blogs van Janneke van der Horst >

Janneke van der Horst