Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

99,99999 procent

4 oktober 2017

Er zijn in Nederland nog mensen die het Nederlands elftal een schijn van kans toedichten om het WK in Rusland te halen, terwijl dat echt godsonmogelijk is. Zelfs met de hulp van doortastende Chinese matchfixers.
Oranje is 100 procent kansloos. Nou ja, 99,99999 procent dan. Dat zeg ik puur uit respect voor Dick Advocaat, die bewezen heeft altijd een uitstekende coach te zijn. Tot aan Frankrijk dan, want toen snapte ik van hem ook niets meer. In plaats van de triest trage Wesley Sneijder (een hoogbejaarde die drie spelers om zich heen nodig heeft om op de been te blijven) eindelijk met pensioen te sturen wachtte hij daarmee tot het te laat was. Nu dus! De rest, nog niet op leeftijd, bestaat ook uit slome duikelaars. Wat moet je met Promes die in Rusland wel eens een aardige wedstrijd schijnt te spelen maar in Nederland nooit iemand is opgevallen? Of met een geblesseerde Van Persie? Virgil van Dijk die niet eens wedstrijdritme heeft? Strootman, met die arrogante kop, die geblesseerd is of onderweg en weer eens blunderde in zijn hoogmoed: wie zijn die Fransen dan…?
Zal er nog eens iemand denken aan het koningskoppel Vilhena/Toornstra dat Feyenoord kampioen maakte en staat voor karakter, felheid en stoomkracht. Precies de eigenschappen die in dit Oranje ver te zoeken zijn. Eind volgende week ga ik weer iets schrijven over voetbal, want daar is bij het Nederlands elftal al vier jaar geen sprake meer van. Er is namelijk iets bizars aan de hand met een van onze topclubs. Ik houd u nog een weekje in spanning. Erg hè…?.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Leo Verheul

Lees alle blogs van Leo Verheul >

Leo Verheul