Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Ben jij nou zo eng?

9 maart 2012

Ik word regelmatig staande gehouden. Wat is het verschil tussen Louis van Gaal en Gert-Jan Verbeek? Mensen komen daar niet uit. Ik moet dat weten en ik weet het ook.

Ze hebben veel gemeen. Eerst maakte Van Gaal van AZ een succesvol team, dat heerlijk voetbal op de mat legde. Nu doet Verbeek hem dat na. Ze komen allebei eng over op het leeuwendeel van het publiek. Weinigen kunnen er om lachen als zij een speler op het oefenveld omver schreeuwen. Of als ze de ene na de andere verslaggever schofferen.

Ik zat ooit met Hugo Borst in het trainerskamertje van De Meer. We gingen Louis, trainer van Ajax, interviewen. Ik vroeg waarom hij Bryan Roy de wacht aanzegde alsof de derde wereldoorlog was uitgebroken. Louis begon meteen te schreeuwen. Zijn hoofd liep rood aan. Het hoofd van Hugo (die normaal veel meer lef heeft dan ik) trok wit weg.

Ik kende Lowie al van toen hij als speler naar Sparta kwam en zuchtte diep. Zijn woede is gespeeld. Van Gaal is een warm en humorvol mens. Verbeeks constante woede is echt. Zijn inborst heeft de temperatuur van een ijspegel, zijn humor het niveau van een bierviltje.

Vorige week kwam ik een speler tegen die hem bij Feyenoord meemaakte.

Is die Verbeek nou echt zo erg?

“Ken je materiaalman Carlo de Leeuw een beetje?”, stelde hij me een wedervraag.

Zelden zo’n fijne gozer meegemaakt.

“Precies, daar kun je bijna geen ruzie mee krijgen, maar Verbeek slaagde daar onmiddellijk in en had even later met werkelijk iedereen ruzie gekregen.”

GJ Verbeek is de engste vakman van Nederland.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Leo Verheul

Lees alle blogs van Leo Verheul >

Leo Verheul