Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Broodje kroket

20 april 2018

De onvolprezen Jan Donkers omschreef Michiel Kramer eind 2015 op deze plaats als het naarste jongetje van de klas. Hoewel de spits sindsdien zijn best heeft gedaan om de indruk van Donkers te bevestigen, was/ben ik het niet met hem eens.
Ok, een cursus woedebeheersing zou Kramer niet misstaan. Alleen ging aan zijn smerige reactie tijdens Vitesse-Sparta wel een luchtduel vooraf waarbij Büttner zijn ellenboog tegen het achterhoofd van Kramer aan knalde. Sparta’s record-passant had de controle moeten bewaren maar is dat reden om hem massaal te verketteren?
Gretig gaan we in zo’n geval op zoek naar de incidentjes. Hij piepte hem bij Feyenoord toen hij met de reserves moest uitlopen, gaf een klap tegen de dug-out omdat hij na een uur warmlopen niet werd ingezet…en ja dat broodje kroket dat hij in de rust verorberde. O jee, wat verschrikkelijk!
In dat verband is Michiel Kramer een kleine jongen. Ricky van der Bergh werkte bij Sparta vlak vóór de wedstrijd nog even snel een bami pangang weg. Niemand die er wat van vond. Alleen klaagden trainer en spelers over zijn venijnige winderigheid in de rust. René van der Gijp vertelde me dat hij ooit bij PSV als voorbereiding op een UEFA-cupwedstrijd ook naar de Chinees was geweest. Hij had copieus gegeten en een vrachtlading bier op. Een paar uur later tijdens de wedstrijd had hij een buitenissig soort slalom in de heupen. Binnen het half uur werd Gijp eruit gehaald en na een snelle douche vluchtte hij het stadion uit. Sommige dingen kun je beter uit je hoofd laten.
Dat moet Kramer nog leren. Maar voor de rest is het een fijne gozer.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Leo Verheul

Lees alle blogs van Leo Verheul >

Leo Verheul