Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

De beste führer

12 maart 2011

Onlangs waagde Matthijs van Nieuwkerk het op deze plek Willem Vissers van De Volkskrant de beste voetbaljournalist van Nederland te noemen. Dat irriteert. Iedereen weet dat ik met afstand de beste voetbaljournalist van Nederland ben.

Maar nog stuitender zijn de lijstjes waarmee het hoofd van Matthijs volgepropt zit. Had hij Piet Keizer aan tafel bij DWDD dan zag hij alleen ‘s mans schaarbeweging, vervaagde stante pede diens manisch-depressieve gedrag op het veld en de herinnering aan Cruijff en verhief hij het vergelijken van appels en peren tot kunst en Keizer tot beste Nederlandse voetballer ooit.

Zo noemde Matthijs de President van de Nederlandse Baggermaatschappij, Erland Galjaard, de Keizer van Omroepland. Op basis van een vage incestprijs. Behalve het programma met Johan Derksen, dat RTL ooit in de schoot geworpen kreeg door het duo Borst & Verheul, zendt het Rotterdamse slapie van Wendy van Dijk op RTL 4, 5, 7 en 8 uitsluitend drek uit. Geen opium voor het volk. Met spiritus vermengde alcohol wordt de huiskamer ingespoten.

Waar komt die hang van Nederlands beste presentator – hè potverdikkie, nu doe ik het zelf ook! – toch vandaan? We vroegen het emiraat professor Karel Klopjes van de VU.

Klopjes: “Van Nieuwkerk wilde altijd overal de beste in zijn. Hij is de meest all-rounde Nederlander. Hè verdummele, nu doe ik het ook! Kennelijk kon hij niet kiezen. Wat hij is gaan doen, heet in ons vakgebied het nomadensyndroom. Je steeds in iets of iemand anders willen verplaatsen. Het maakt dus niet uit wie er voor hem zit, Van Nieuwkerk bombardeert hem onmiddellijk tot primus inter pares. Ik moet er niet aan denken dat Hitler nog leefde…”

-Hoe had hij die dan aan tafel genoemd?

“Met afstand de beste Führer.”

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Leo Verheul

Lees alle blogs van Leo Verheul >

Leo Verheul