Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

De elftalcommissie

23 mei 2011

Wiel Coerver is onlangs overleden. Toen ik het bericht las, moest ik lachen. Niet om zijn dood, maar omdat ik altijd moest lachen als ik zijn naam las of hoorde. Vanwege zijn verstandhouding met mijn vader, die ergens in de jaren 60 met Hans Sonneveld en Dolf Aarse de laatste elftalcommissie bij Sparta (en uit de geschiedenis?) vormde. Het trio diende als klankbord en moest de trainer een beetje bij sturen. Dat laatste lukte met Coerver niet erg. Dat eerste wel. Hij lulde het drietal elke week volkomen murf.

 Na de uitwedstrijd tegen Feyenoord zaten we naar Sport in Beeld te kijken en vooral te luisteren hoe Wiel Coerver volgens mijn vader met zijn stemgeluid boven een volle Kuip uitkwam. Boven 65.000 blêrende fans uit! ‘Jáántje…Jáántje’, gilde Coerver zijn stofzuiger op het middenveld Jan van der Veen steeds na. Kennelijk liet ie een paar keer zijn man lopen. Mijn vader werd rood van ergernis.

‘Ach pa’, suste ik, ‘Coerver is een prima trainer en een heel aparte man, wat maakt dat geschreeuw nou uit?’ Mijn vader antwoordde dat ik dat nooit kon begrijpen, omdat ik de oorlog niet had meegemaakt. Dat zinnetje had ik een paar keer te veel gehoord. Dus legde ik die ouwe, die niet zo van de moderne technologie was, niet uit dat de cameraploeg als noviteit een microfoon naast de dug-out had geplaatst.

Even later hoorde ik hem bellen. Hij legde zijn werkzaamheden voor de elftalcommissie per direct neer.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Leo Verheul

Lees alle blogs van Leo Verheul >

Leo Verheul