Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

De Hollandse school

29 november 2016

De Hollandse School is dood. Vertel me iets nieuws… In het vroege voorjaar hebben we hem ook begraven. In het Vroesenpark. Onder een boom. Voor het populaire weblog de Betweters. Met stemmige zang van Maddy Janssen. Eigenlijk een decennium te laat, maar beter dat dan nooit. We wilden een daad stellen.
In de eredivisie kom je er vaak nog mee weg om met drie spitsen te spelen, een van de kenmerken van het afgestorven systeem. Maar internationaal gezien is het de dood in de pot. Bij de KNVB lopen ze al een jaar of tien achter de feiten aan. ‘Hersens is in Zeist een fenomeen waar men zich als laatste aan vast zal klampen’, stelde Henk Spaan in de laatste Hard Gras. Hij bedoelde het niet eens ironisch.
Het vreemde is dat die drie spitsen er ook helemaal niet meer zijn. Dus waarom blijven zoeken. Ik ben even zijn naam kwijt maar ook de laatste raszuivere buitenspeler is overleden. Ooit had je sterren als Piet Keizer en Coen Moulijn op links met het krijt aan hun schoenen. Op rechts had je iemand als Sjaak Swart. Nu tobbert Feyenoord op rechts met Jens Toornstra, pffff! En probeerde Ajax het begin van het seizoen met een spelbepaler (Hakim Ziyech) op links.
Ook in de subtop had je buitenspelers van uitzonderlijke klasse, Op links had je bij Sparta de ongelooflijke Jorgen Kristensen en bij FC Utrecht Jan Monster. Overal had je buitenspelers die wat konden en in ieder geval een perfecte voorzet in huis hadden. Als er nu een bal een beetje behoorlijk voorkomt schrik je je het lazerus. Moraal van het verhaal: stop met proberen. Vroeger was niet beter. Gewoon een beetje anders.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Leo Verheul

Lees alle blogs van Leo Verheul >

Leo Verheul