Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Dom bij Feyenoord

26 november 2013

Na de ontluisterende nederlaag bij RKC zei Feyenoorder Lex Immers: “Kom, laat ik nou eens niet iets doms zeggen”, om vervolgens volmondig te beamen dat je Feyenoord moeilijk nog een kampioenskandidaat kon noemen. Dat was niet slim.

Nu is Immers een geplaagd man, die niet eens meer de supermarkt in durft. Ronald Koeman is een zondagskind en die nam Daryl Janmaat op de korrel, de flankverdediger die zich inmiddels tot een vaste waarde in Oranje heeft ontwikkeld. De speler leerde niet meer bij…

Al even dom was hoe de trainer, die in zijn eerste seizoen uitstekend en in zijn tweede jaar bij Feyenoord aardig presteerde, zijn ploeg liet spelen in een competitie waarin de lamme de blinde van de trap duwt om zich koploper te mogen noemen.

Feyenoord speelde volgens het omgekeerd evenredige paradox-systeem. Ze zetten druk door steeds achteruit te spelen. Zelfs tv-analist Jan van Halst zag het en liet het met zijn pijltjes in de pauze zien, Misschien kwam al dat naar achteren spelen omdat Feyenoord voorin geen ruimte creëerde. Koeman speelde maar met één vleugelspits: Ruben Schaken. Op links schutterde John Goossens hopeloos. Pas na 60 minuten wisselde Koeman (niet zijn sterkste eigenschap). Niet Goosens maakte plaats, nee: Schaken! Voor Samuel Armenteros, niet echt een flankspeler. Vleugelarm sukkelde Feyenoord verder.

Nadat fans in een open brief hadden voorgesteld om Koeman met een honkbalknuppel de kleedkamer in te sturen, reageerde Bartina Koeman met een bijtende tweet: “Nou moe, tis ook nooit goed, dan is mijn man te streng en nu moet ie weer met de knuppel de kleedkamer in.”

Lief, een beetje dom en geheel in de geest der ontwikkelingen.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Leo Verheul

Lees alle blogs van Leo Verheul >

Leo Verheul