Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Echte Spartanen

14 juli 2011

De degradatie van Sparta eerverleden seizoen heb ik beweend, maar vond ik geen schande. Anders was het afgelopen seizoen.

Niet eens de tegenvallende resultaten waren slopend maar de manier waarop die tot stand kwamen. De liederlijke instelling van veel spelers. De scheldpartijen in de kleedkamers. De enge kliekjes. De vuige spelletjes en vriendjespolitiek binnen de cluborganisatie, waarin overbetaalde non-valeurs op belangrijke plaatsen hun verrottende werk deden. Steeds vroeg je je af hoe iemand op een bepaalde positie terecht was gekomen. Een omhooggevallen boekhoudertje dat zich voor een godsvermogen financieel manager mocht noemen. Een hoofd scouting, dat nog geen voetbal van een tomaat kan onderscheiden en een paar jaar geleden hooghartig Jens Toornstra (!) afwees. Hemeltje lief wat hebben we geleden. Na de laatste wedstrijd dichtte ik:

Echte Spartanen draaien zich om in hun graf en zij die nog leven schamen zich dood 

Ik dacht aan mijn vader, oud-speler Piet Verheul, en aan Henk Borst, de vader van Hugo. En ik dacht aan hun zonen.

Máár er is hoop! Wiljan Vloet is gekomen. Een vent met ballen. Hij heeft meer dan de helft van de selectie eruit geschopt en uitstekend (deels op karakter) ingekocht. Ik heb goede hoop dat Vloet aanstonds ook tijd gaat vrijmaken om de bezem door de rest van de club te halen. Ach ja, ik weet het: ’t is maar Sparta.

Wél de belangrijkste bijzaak van Rotterdam.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Leo Verheul

Lees alle blogs van Leo Verheul >

Leo Verheul