Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Een Beatle-grapje

20 februari 2015

Op 23 januari jongstleden overleed Arnoldus Maria Heijerman. Beter bekend als Nol. Nog beter bekend als de eerste Beatle op de Nederlandse velden. Oud-prof van Xerxes, Sparta en nog heel even Excelsior.
Terwijl hij in crematorium Hofwijk nadrukkelijk de hemel in werd geprezen – alsof dat nodig was, tuurlijk kwam deze kwajongen in het paradijs – droomde ik weg naar zijn beste grap. Een bevriende journalist had in het spelershome van Sparta een one-night-stand in de wacht gesleept. Eén probleem: de man was getrouwd. Een hotel vond hij te gewaagd. ‘Ik rij jullie wel naar een stille plek’, bood Nol aan, die wist dat de man zelf geen rijbewijs had. ’Dan maak ik wel even een ommetje. Heb je precies een half uur.’
Zo gezegd, zo gedaan. De reporter had net zijn onderbroek onder de knie of hij werd opgeschrikt door snerpend gepiep van ijzer op ijzer en loeihard gerinkel van een bel. Hij keek recht in de fel schijnende ogen van lijn 5. Nol had de tortelduifjes midden op de tramremise aan de Willemskade geparkeerd. De hemel is er een stuk vrolijker op geworden.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Leo Verheul

Lees alle blogs van Leo Verheul >

Leo Verheul