Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Een beetje verliefd

13 oktober 2017

Marco van Basten vertelde ooit in een interview aan Hugo Borst dat hij het niet alleen heerlijk vond als hij verliefd was maar dat het voor een spits ook heel erg handig was. Hij kreeg dan vleugels en scoorde als de neten.
Ik heb het, toen ik dat las, ook bij mijn club een tijdje in de spits geprobeerd (ik ben altijd verliefd of onderweg) maar het werkte bij mij niet. Ook bij een tot voor kort zo doelpunt-gevoelige spits als Luuk de Jong zat er geen garantie op. Wellicht omdat de sterren bij zijn verliefdheid niet zo gunstig stonden.
Luuk de Jong scoorde er bij PSV twee seizoen lang lustig op los: seizoen 2014-2015 20 competitiegoals, 2015-2016 liefst 26. En toen viel hij stil. De Jong raakte afgelopen seizoen bijna geen bal meer en zijn productie stokte bij 8 goals, in toch 32 duels. Hij raakte zijn aanvoerdersband kwijt en zijn plaats in Oranje. Wat was er aan de hand? Ik piekerde me suf. Was hij niet fit? Jawel, als een hoentje en met net 26 jaar in de kracht van zijn leven.
Luuk was in love! Het vervelende voor PSV was dat hij verliefd was op de vrouw van de keeper, Jeroen Zoet. Bijna een seizoen lang stonden ze als kemphanen op het veld of zaten ze zo ver mogelijk uit elkaar in de kleedkamer. met een radeloze Philip Cocu er tussen in. Beiden zochten de transfermarkt op. De Jong was rond met Girondins Bordeaux. PSV vroeg met 7 miljoen slechts een fooitje, maar de Fransen haakten toch af en ook Zoet kwam niet weg. Zo zitten ze nog steeds, vol haat, met elkaar opgescheept. Vanwaar deze column? Wij van Hard Gras zijn immers niet van de Story of de Privé… Maar als er sprake is van gekraakte club-belangen en kapitaalvernietiging dan gaat het om een essentiële sportieve zaak die het spotlicht niet alleen verdraagt maar ook vereist. Halleluja.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Leo Verheul

Lees alle blogs van Leo Verheul >

Leo Verheul