Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Een gerucht

15 september 2011

Schrijven doe ik in de morgenstond. Dat is goed te merken zullen tegenstanders roepen, maar ik voel me er lekker bij. Om 5 uur sta ik op. Neem een bak koffie. Lees op internet de krant. Kijk even snel in mijn mailbox en op Facebook en ga fris – en lange tijd ongestoord – aan de slag. Om een uur of elf, twaalf stop ik met een gelukzalig gevoel. De dag is nog heel.

Vanochtend gebeurde er iets geks. Ik las op de Facebookpagina van een gerespecteerd journalist (A) een aanval op hem van een collega (B). A had het slijmerige gedrag van Pauw en Witteman tegenover hun gast Johan Cruijff gehekeld. ‘Dat moet jij nodig zeggen’, foeterde B, ‘jij dweept er op los met Van Hanegem.’ En vervolgens kwam hij met het verhaal dat de gerespecteerde journalist een voetbalschandaal had weggemoffeld uit liefde voor Willem van Hanegem, nu columnist bij diens krant.

Het ging er over dat Van Hanegem zich had laten ontglippen dat Feyenoord in 1994 onder hem geen kampioen was geworden, maar tweede vanwege een record aan gelijke spelen. Oorzaak? Een paar spelers zouden daar op gegokt hebben. Er was opzichtig geblunderd en er waren bewust strafschoppen veroorzaakt.

Een tikje verward begon ik verder te schrijven aan mijn boek. Toen ik een uur later, nog steeds in de ban, weer even op Facebook keek was de reactie van B gewist. Maar niet in mijn hoofd. Ik ga het tot op de bodem uitzoeken. Dat is geen dreigement. Dat is een belofte.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Leo Verheul

Lees alle blogs van Leo Verheul >

Leo Verheul