Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Een kwakje Cruijff

2 april 2011

Als ik het goed begrepen heb is het verschil tussen Excelsior en Ajax, behalve de status, dat Excelsior de club is van ouwe kranten (die trouw worden opgehaald om Excelsior overeind te houden) en Ajax de optelsom is van nieuwe kranten. Kranten die verkocht moeten worden.

Eigenlijk is het allemaal begonnen als Telegraaf-lobby.

Dat moet ook wel. Anders is het niet meer uit te leggen.

Niet dertig maar slechts drie jaar geleden zette Johan Cruijff zijn pupil Van Basten neer in de Arena en zorgde hij ervoor dat Marco vrij mandaat kreeg. Dat hebben we geweten. Na tien maanden hield onze ultieme lieve heer onder de godenzonen het alweer voor gezien. Gevolg: een verliespost van rond de 40 miljoen euro aan absurde aankopen en dito spelerssalarissen, die nog jaren doorvraten. Nooit meer iemand over gehoord.

Wel reageert Johan Derksen in zijn tv-programma een beetje vreemd. Ik ben ook een Cruijff-adept. De man is een genie, maar hij is voor mij niet heilig. Als de laatste glorieperiode van Ajax (die onder Van Gaal) op tafel komt hijgt Derksen: ‘Ho ho, dankzij Cruijff he, dankzij Cruijff!’ Gangelen en Gijp knikken braaf. Dat Cruijff in 1995 al zeven jaar weg was, weet niemand meer. Of had Cruijff die jonge honden al in de pupillen afgericht? Of gaat het veel verder? Zijn de moeders van Davids, Kluivert, en noem ze allemaal maar op, kunstmatig geïnsemineerd met het juiste beetje kwak van Cruijff?

Er is geen vakgroep waar dementie meedogenlozer om zich heen grijpt als de voetbaljournalistiek? Waar had ik het nou ook alweer over?

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Leo Verheul

Lees alle blogs van Leo Verheul >

Leo Verheul