Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Een nieuw seizoen

10 augustus 2015

Een nieuw seizoen vraagt…nee: schreeuwt om een prognose. Wie wordt er kampioen en hoe zal de rest van de ranglijst er volgend voorjaar uitzien?
Altijd leuk maar tegenwoordig nog lastiger gemaakt door de regel dat er de komende drie weken op transfergebied nog van alles gaat gebeuren. Als, om maar iets te noemen, het nog steeds sluimerende gerucht wordt bewaarheid dat Kazim-Richards van Feyenoord naar een of andere Arabische competitie verkast en Feyenoord trekt Milik van Ajax aan dan loopt de Coolsingel in mei vol en blijft het in Amsterdam lekker rustig.
Dan was er dit keer ook de inbreng van de politie die staakte waardoor er maar vier wedstrijden doorgingen. Die omstandigheid bracht niet alleen de clubs maar ook Studio Sport (met maar twee zondagduels!) in de problemen. Het laatste kwartier van de bord-op-schoot-uitzending moest worden gevuld met weken geleden opgenomen prietpraat van trainers en spelers over de verjeugdiging van de Nederlandse competitie en andere opbeurende causerieën. Dat leverde onbedoeld nog wel ontroerende voetbalpoëzie op, toen één van de trainers – we noemen geen namen, maar het was natuurlijk AZ-trainer John van den Brom – het had over de ‘eerste openingswedstrijd van het nieuwe seizoen.’
Maar goed, het verloop van de eerste speeldag maakte de gok van de prognose er niet eenvoudiger op. Je moet wel gek zijn om je aan een voorspelling te wagen. Ik ben gek genoeg. Laat ik me beperken tot de top drie: PSV wordt opnieuw kampioen. Ajax wederom tweede. En Feyenoord ook weer derde. Daar mag u me op vastpinnen.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Leo Verheul

Lees alle blogs van Leo Verheul >

Leo Verheul