Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Een voorspelbare 6-2

28 januari 2019

Wim Kieft wees zaterdag in zijn column in De Telegraaf al op het gevaar dat Ajax geniepig besluipt. “Kan en wil iedereen in dienst van het elftal spelen of gaan sommigen zich forceren om ook een transfer te kunnen maken.” Een dag later stort de ploeg tegen Feyenoord als een kaartenhuis in elkaar en heeft Kieft antwoord.
Het is dan de maandag daarna een genot om de sportkranten te lezen. Aversie en slijm druipen van de pagina’s af. Ajax, dat als enige Nederlandse ploeg (en sinds mensenheugenis) internationaal overwintert en dit seizoen vaak prachtig speelt, wordt ineens afgeschilderd als een verzameling randdebielen.
Feyenoord heeft tot de krachtmeting met Ajax – op één schamele helft na tegen PSV thuis! – geen pepernoot klaargemaakt, maar wordt vervolgens finaal de hemel in geprezen. Wat nou tijd voor een andere trainer? Hoezo geen klik meer tussen spelers en Van Bronckhorst?
Vooral alle criticasters binnen en buiten Feyenoord zijn met de monsterscore te kijk gezet. Slijmen is ook een vak.
Alle euforie is de zo geplaagde Giovanni van harte gegund, maar mag het een onsje minder? Hij is zonder meer een van de aardigste en meest beschaafde trainers uit de geschiedenis, maar ondanks al het gevlei om hem heen echt niet de succesvolste trainer aller tijden. Ook en vooral niet bij Feyenoord. De geniale Ernst Happel is door de Europa Cup winst in 1970 legendarisch.
Vergeten is dat Van Bronckhorst slechts één aansprekend wapenfeit op zijn conto heeft: het landskampioenschap na 18 jaar. Daarvoor zat een seizoen waarin de clubleiding de hulp inriep van Dick Advocaat en, na de titel, weer twee belabberde seizoenen. Dat Feyenoord wel steeds beloond wordt met bekerwinst, blijft toch wel een uiterst schrale troost als je al jaren geen enkele uitwedstrijd meer speelt…

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Leo Verheul

Lees alle blogs van Leo Verheul >

Leo Verheul