Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Even de grootste

16 augustus 2011

Hij bleek te onaangepast voor de top. Fritz Korbach dronk en was te grof in de mond. Maar zijn vakmanschap stond nooit ter discussie. Zijn gevoel voor humor wel. Je moest als getuige daarvan tegen een stootje kunnen. Twee herinneringen.

Bij de Chinees in Heerenveen vertelde René van der Gijp me in 1991 dat hij in Zwitserland met Roger Moore en Cristine Deneuve in de sauna van een afslankkliniek zat. De actrice was hem erg tegengevallen. Ze had klutsknieën en ook de rest was niet veel soeps. “Ze was zo lelijk”, nam zijn trainer Korbach over, “dat ze van de Zwitserse overheid toestemming kreeg om als paard op straat te schijten.”

Een paar jaar later kwam ik Fritz tegen in de Houtrusthal waar de sportpers zijn jaarlijkse toernooi om de Grote Orencup speelde. Fritz was gastspeler. Toen ik er een schaar uitgooide en langs hem flitste, greep Fritz me in mijn kruis en hield mijn jongeheer stevig vast. Zo stevig dat mijn pielemuis heel eventjes een meter of twee lang was. De grap deed pijn en veroorzaakte onder de douche paniek. Mijn slurfje was helemaal donkerblauw, een en al bloedblaar.

Twee dagen later ontving ik een briefkaart met slechts erop gekrast: Vriendjes?, Fritz. Hoewel ik nog steeds doodsbang was dat mijn geval aan het afsterven was, belde ik om te zeggen dat het goed was. Nu is Fritz dood. Maar hij blijft een vriendje. Wat heet: dankzij Fritz had ik even de allergrootste lul ter wereld!

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Leo Verheul

Lees alle blogs van Leo Verheul >

Leo Verheul