Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Generatie ’88

9 mei 2012

In Rotterdam is er een uitdrukking: zo gek als het weerbericht. Een halve eeuw geleden stonden we op de maan, maar het weer van morgen voorspellen kunnen we niet. Dat gebrek aan ontwikkeling geldt niet exclusief voor de weersvoorspelling.

Tot een week of wat geleden waren er twijfels over Frank de Boer. Ajax stevende op een mislukt seizoen af, was uitgeschakeld in de race om de titel en de voormalige topverdediger bleek het toch niet helemaal in zijn vingers te hebben. Inmiddels is niet AZ, FC Twente, PSV, Heerenveen of Feyenoord kampioen geworden maar Ajax. Voor de tweede keer achter elkaar na jaren van schaarste. Onder De Boer. Dat kan geen toeval zijn.

Toen in juli 2011 Ronald Koeman voor een habbekrats bij Feyenoord aan de gang ging (iets meer dan 2 ton: ook trainers staan onder invloed van scorebordjournalistiek), heette hij een exponent van de als trainers mislukte generatie van 1988 te zijn. Daarbij viel ook de  naam van Frank Rijkaard, Champions League-winnaar met FC Barcelona en uitgeroepen tot beste coach van de wereld in 2006! Koeman eindigde met  Vitesse vierde (nooit vertoond!), werd zowel met Ajax als met PSV kampioen en werd met Benfica pas uitgeschakeld in de halve finale Champions League door Barca. Tja, dan ben je wel erg mislukt als trainer. Het stuurloze Feyenoord gaat nu ineens voor de Champions League. Dat kan geen toeval zijn. 

Steve McLaren maakte met zinnekietelend voetbal FC Twente twee jaar geleden kampioen van Nederland. Voor het eerst in de clubgeschiedenis. Hij staat nu onder druk. Grootste kritikaster? Willem van Hanegem, die de sympathieke Engelsman wekelijks in zijn AD-column door het slijk haalt.

Kortzichtigheid is niet alleen journalisten toevertrouwd.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , , ,

Nog meer blogs van Leo Verheul

Lees alle blogs van Leo Verheul >

Leo Verheul